WERKWIJZE

nieuwe foto website werkwijze 20170224_151122

Eigenwijs Kindercoaching begeleidt kinderen (6-12 jaar) bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en het ontdekken van hun passies en talenten.

Kindercoaching is ontstaan vanuit de ‘positieve psychologie’. Het is een effectieve, laagdrempelige werkwijze die uitgaat van de eigen kracht en innerlijke motivatie van het kind. Spelenderwijs gaat uw kind aan de slag met een grote uitdaging of een sociaal-emotioneel probleem: Hoe kun je jezelf staande houden houden in een lastige situatie? Hoe leer je vriendjes maken en je verlegenheid overwinnen? Hoe durf je een spreekbeurt te houden en daardoor meer vertrouwen te krijgen in je eigen kunnen? Hoe ga je om met verdriet en hoe kun je dit een plek leren geven, en meer rust in je hoofd vinden?!

Kwetsbare kinderen help ik hun kracht te laten vinden, door ze op zoek te laten gaan naar hun kwaliteiten. Krachtige kinderen (die zichzelf overschreeuwen), help ik met meer mededogen naar zichzelf en hun omgeving te leren kijken. Daarbij is hulp en samenwerking met de ouders of andere belangrijke vertrouweling onontbeerlijk. Samen gaan we op zoek naar oplossingen die in jullie gezin en bij jouw kind passen!

Methodes: De Coole kikker. Gordon. Mindfullness. De Wensboom. Familieopstellingen. Outdoor coaching en ‘Mission Possible’ van ‘Kids Skills’: niet het probleem zelf, maar juist de oplossing en het doel staan centraal: Hoe zou jij het anders willen?!

Hulpmiddelen: coachspellen, teken- en knutselmaterialen, knuffels, handpoppen en dierfiguren, rollenspellen, themaboeken, muziek en yoga/meditatie-oefeningen.

Dit vinden kinderen van mij: “Jij kunt luisteren, troosten, grenzen stellen en altijd oplossingen bedenken!”

Dit vinden volwassenen van mij: “Je bent fantasierijk. Je werkt met passie. Je luistert aandachtig. Je bent speels, warm en meelevend”.

Atma_logo.kleinpng

Verantwoordelijkheid, respect, integriteit en een professionele houding zijn mijn uitgangspunten en daarop kun je me altijd aanspreken. Ik werk daarmee volgens de Ethische Gedragscode van de NOBCO (Nederlands Orde van Beroepscoaches/www.nobco.nl) en opleidingsinstituut Atma: Hoe werken wij?/coachdatabase). En ben ook in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Sandra van der Wel, Trainer en KinderCoach 

EIGEN WIJS COACHING