EVEN VOORSTELLEN

Naar grote en kleine mensen luisteren en actief met ze in gesprek gaan, dat doe ik graag ! Op de basisschool waar ik regelmatig ben, komen kinderen vaak spontaan naar me toe. Ook ouderen willen hun verhaal graag aan mij kwijt. Ik ben moeder van twee adoptiekinderen, inmiddels jong volwassenen.

Kinderen help ik doorgaans als groep met creatieve en sociale vaardigheden. Door een ochtend observeren in een klas en op het schoolplein, zie ik veel, en kan ik ook welkome adviezen geven mbt gedrag.  Kinderen en volwassenen kunnen, in mijn praktijk, werken aan sociaal-emotionele uitdagingen:  ‘Steviger op de grond leren staan, zodat je niet meer zo snel uit balans raakt’.

Bij volwassenen en ouderen houd ik ervan om ze juist  ‘in beweging te krijgen’, zowel letterlijk als figuurlijk ! Dat laatste doe ik vooral in de (vrijwillige) ouderenzorg. Mentaal en fysiek in beweging komen!

Het boek van Elaine Aron over het begrip ‘Hoog Sensitiviteit’ dat in 2002 uitkwam, is voor mij een eye-opener geweest. Het is een eigenschap waarmee ik elke dag in mijn leven rekening heb te houden. Als kind heb ik veel hindernissen alleen moeten overwinnen.  Mede daardoor vind ik het enorm belangrijk dat kinderen bij het aanpakken van hun uitdagingen, thuis (en op school), de juiste steun en begeleiding krijgen. Elk kind dat een steuntje in de rug nodig heeft is, samen met een ouder, van harte welkom!

In 2000 ben ik, na de 4 jarige HBO -opleiding OMGANGSKUNDE (Faculteit Educatie Utrecht) afgestudeerd als TRAINER Sociale Vaardigheden en Communicatie. Mijn werkervaring met kinderen begon in de kinderopvang en naschoolse opvang aan huis/ op locatie. Na een verkorte PABO opleiding in 2001/2, heb ik vijf jaar praktijkbegeleiding (Coaching & Intervisie) aan pabostudenten gegeven. Sinds 2011 ben ik Activiteitenbegeleider op basisschool De Regenboog. Daarnaast begeleid ik Techniekgroepjes in groep 1 t/m 6. In 2015 ben ik na de HBO opleiding  KINDERCOACHING (ATMA  Amersfoort) afgestudeerd als LIFECOACH/KINDERCOACH.

Naast het begeleiden en coachen van mensen houd ik mij in mijn vrije tijd graag bezig met:  yoga, fitness, tuinieren en fotografie.

Graag tot ziens !

Sandra van der Wel

EIGEN WIJS COACHING