Info voor Leerkrachten

U, juf en meester, stimuleert de algehele ontwikkeling van elk kind in de groep en bent voor een kind een bron van inspiratie! Ook is er tegenwoordig in het basisonderwijs aandacht voor het leren van sociale vaardigheden, waar kinderen in de groep enorm van kunnen profiteren. Maar soms is dat helaas niet voldoende voor een kind.

Heeft u in de groep een kind dat opvallend gedrag vertoont? Een kind dat zich moeilijk staande kan houden of gewoon al een tijdje niet lekker in zijn/haar vel zit? Is een kind ineens erg gesloten of juist opstandig, boos, agressief of heeft het ‘gewoon’ moeite met vriendjes te maken? Dan kan een kort begeleidingstraject met een coach de oplossing zijn.

Ik ga aan de slag met de vraag waarmee ouders en kind naar mij toekomen en het doel dat ze samen hebben gesteld. Het is fijn als de leerkracht meedenkt in mogelijke oplossingen in de klas. Mocht er vanuit de ouders behoefte zijn om contact met u op te nemen om welke reden dan ook, dan treed ik graag met u in contact. Het uitgangspunt is dat ouders u van de afspraken en de ontwikkelingen van het coachtraject op de hoogte brengen.

Het begeleiden kan plaatsvinden in mijn kindercoachpraktijk aan huis, of indien mogelijk en gewenst op uw school, zodat coachen meteen tussen of na de lessen kan plaatsvinden.

Sandra van der Wel, Trainer en KinderCoach

EIGEN WIJS COACHING