Info voor KINDEREN

HALLO! FIJN DAT JE MIJN WEBSITE BEZOEKT!

20150218_142209

Als een van onderstaande voorbeelden je bekend voorkomt, dan kan ik iets voor je betekenen. Met papa of mama, je juf of de meester, je beste vriend(in) of iemand anders die je echt goed vertrouwt, kun je vaak gewoon een gesprek aangaan over wat je moeilijk vindt, nog moet leren of wat je verdrietig maakt. Als dat echt niet helpt en je allebei vindt dat je meer hulp kunt gebruiken, dan kun je me bellen of schrijven! 

Dit herken ik:

  • Ik vind het moeilijk om vriendjes te maken en daardoor voel ik me vaak eenzaam. Ik vind het ook niet fijn als kinderen ruzie maken. Ik word op school gepest;
  • Mijn huisdier is heel erg ziek en gaat misschien dood. Ik voel me zo verdrietig;
  • Mijn oma/ander familielid is overleden en ik denk nog veel aan haar, ook op school;
  • Mijn broertje/zusje is opgenomen in het ziekenhuis en ik ben daar erg verdrietig om. Papa en mama hebben nu minder tijd en aandacht voor me, maar ik voel me schuldig als ik aandacht van ze vraag;
  • Mijn ouders willen gaan scheiden. Ik voel me daar erg verdrietig om.
  • Ik vind het niet fijn dat de juf/meester soms zo streng in de klas doet;
  • Op de naschoolse opvang en op school vind ik het vaak zo druk en dan kan ik niet opletten; als ik thuiskom ben ik erg moe en reageer dan boos op mijn broertje/zusje of huil snel. Een sportdag of schoolreisje vind ik ook altijd spannend;
  • Mijn vrienden zitten op muziek- en sportclubjes. Ik ook, maar ik ben liever alleen thuis, lekker lezen, spelen, met mijn hond wandelen. Is dat raar?
  • Ik ben verlegen en durf echt geen spreekbeurt te houden!
  • De juf/meester en andere mensen zeggen dat ik dromerig en overgevoelig ben.

In mijn KinderCoachPraktijk leer je beter om te gaan met jouw probleem.  Wat zijn jouw kwaliteiten en positieve eigenschappen? Wil je meer zelfvertrouwen krijgen, wil je je gelukkiger voelen of gewoon weten wat jou uniek maakt? Wat vind je dat er echt moet veranderen? Daar gaan we aan werken. We gebruiken leuke materialen, die jij zelf mag kiezen. Bv. samen oefenen met een rollenspel en leren hoe jij ander gedrag kunt laten zien of hoe je het beste aan de ander kunt vertellen wat je nodig hebt. En als je dat fijn vindt of nodig hebt, dan vragen we ook extra hulp van je ouders, juf of meester, oma of opa!

Je bent welkom !

Sandra van der Wel, Trainer en KinderCoach

EIGEN WIJS COACHING