BLOG voor Kinderen

mooie-grappige-achtergronden-leuke-hd-grappige-wallpapers-afbeelding-plaatje-12.large - kopie

HELP, IK BEN ANDERS…!

Kijk je soms wel eens naar je vrienden of vriendinnen en denk jij dan: Ik ben anders. Ik gedraag me anders. Ik zie er anders uit, omdat ik donker, dikker, dunner, groter, kleiner, rood haar, sproeten, dun of dik haar heb, een andere neus, andere mond, een ander stem.

Heb jij weleens het gevoel gehad dat je anders bent? Dan ben je niet de enige. Elk mens heeft af- en toe weleens het gevoel dat hij of zij er echt niet bij hoort, doordat je vindt dat je anders bent, ja echt anders dan anderen. Dat gevoel hoort er af- en toe gewoon bij, maar maakt ook dat we ons dan eenzaam voelen, niet geliefd, niet een van de anderen. Je twijfelt aan jezelf, of je goed genoeg bent voor anderen om geaccepteerd te worden.

Maar dan ineens heb je je beste vriend, die je kwijt was, weer teruggevonden. Hij vindt jou leuk en goed zoals je bent, want daarom is hij met jou bevriend. En het vriendinnengroepje vindt dat jij er gewoon bijhoort, want zonder jou is het zo saai, of met jou erbij wordt er minder ruzie gemaakt. En je beste vriendin vindt jou helemaal oké of zelfs heel bijzonder, omdat je juist bent wie je bent, door hoe je eruit ziet en hoe je je gedraagt!

Maar wat als je diep van binnen toch niet van dat gevoel afkomt, omdat je merkt dat anderen je niet altijd begrijpen, je soms toch raar vinden, niet altijd hoogte van je kunnen krijgen. Misschien is er thuis bij jou iets aan de hand, waar je niet met anderen over wilt praten. Het kan ook zijn, dat je gewoon altijd sneller van slag bent of juist eerder boos. en dat je gewoon heel erg druk wordt van jouw drukke klas of pretpark, terwijl je vrienden of vriendinnen er juist heel erg van genieten en dit niet kunnen snappen.

Als je erg zit met het gevoel anders te zijn, kijk dan eerst eens in je omgeving. Wie kan ik goed vertrouwen en zal mij niet snel kwetsen? Je mama, of juist papa, oma dan, misschien opa of de juf of meester van school of BSO?! Ga eens met ze in gesprek over jouw gevoelens, die maken dat je je anders voelt. Wellicht kunnen zij je hierbij goed helpen. Er zijn ook hele goede boeken over te vinden in de Boekwinkel, Bib, of via Google, maar een echt gesprek met iemand die je kunt vertrouwen is vaak nog het allerfijnst.

Succes ermee!

Sandra van der Wel, Trainer en KinderCoach

EIGEN WIJS COACHING